Bol.com en Kobo komen met abonnementsdienst e-books

22-02-2017 (10:29) - Media

E-readerfabrikant Kobo start samen met Bol.com in Nederland met de abonnementsdienst Kobo Plus. Voor een vast bedrag per maand kunnen gebruikers onbeperkt e-books lezen. 


Abonnees van Kobo Plus kunnen de boeken lezen op een e-reader van Kobo, of met behulp van een app voor smartphones, tablets en computers. Abonnees hebben volgens Kobo toegang tot ruim 40.000 boeken binnen de abonnementsdienst. Van deze titels zijn ruim 16.000 Nederlandstalig. De hoeveelheid e-books binnen Kobo Plus moet voor het einde van 2017 door Bol.com worden verdubbeld. 


Bol.com betaalt uitgevers van de boeken op Kobo Plus. Daarbij wordt gekeken welke boeken er het meeste op de dienst zijn gelezen. Een boek wordt pas gezien als bekeken, als de gebruiker minstens een vijfde heeft gelezen. Uitgevers betalen de specifieke auteurs. Hoeveel daarbij wordt uitbetaald is nog niet bekend.


concurrrerend

De online dienst Bliyoo van Bruna biedt al langer een vergelijkbaar abonnement, al zijn hier minder boeken mee te lezen. Bliyoo heeft een aanbod van rond de 15.000 boeken. De Bliyoo biedt abonnees wel de mogelijkheid om ook tijdschriften, luisterboeken of stripboeken te downloaden. Qua prijs zijn Bliyoo en Kobo Plus identiek. Abonnees betalen 10 euro per maand. In het buitenland heeft webwinkel Amazon met Kindle Unlimited ook een abonnementsdienst voor e-books.

 


Bureaus

Marketing

Economisch