De Speld smeedt Europese alliantie met satirebroeders

19-10-2017 (11:29) - Media

De Speld heeft de krachten gebundeld met satirische collegae uit het buitenland. Op eigen initiatief is er een Europese alliantie gesmeed om ‘de lezers zo globaal mogelijk op de hoogte te houden van bijvoorbeeld nieuws.’

 
Het concept satirisch nieuwsmedium is geen Nederlandse uitvinding. Sterker nog, in veel landen bestaat er een broeder/zustermedium van De Speld. Pater familias op dit gebied is het Amerikaanse The Onion. Zes Europese satiremakers hebben zich bij het meest betrouwbare medium van Nederland gevoegd; Der Postillon (Duitsland), Le Gorafi (Frankrijk), El Mundo Today (Spanje), Lercio (Italië), Waterford Whispers News (Ierland) en Die Tagespresse (Oostenrijk).
 
De partners zullen artikelen met elkaar delen, zodat die ook buiten de eigen landsgrenzen furore kunnen maken. De eerste vruchten zijn reeds afgeworpen. Een naar het Nederlands vertaald artikel van Der Postillon ging al behoorlijk viral op Facebook. Op termijn zullen ook gezamenlijke onderzoeksprojecten worden opgezet, maakt de kersverse alliantie bekend. 
 
Speld-hoofdredacteur Jochem van den Berg: ‘Met een quote van mij had dit bericht net wat meer cachet gehad.’
 

Bureaus

Marketing

Economisch