Kamer wil opheldering salaris Giel Beelen

30-11-2016 (11:11) - Media

De Tweede Kamer wil van het kabinet opheldering over het vermeende salaris van 3FM-dj Giel Beelen van 5,6 ton per jaar, aldus NU.nl na een rondgang bij kamerleden. 'Dat geld is bedoeld voor programma's, niet voor presentatoren.'


De Telegraaf meldde woensdag dat Beelen 565.000 euro verdient voor zijn onlangs gestopte ochtendshow bij 3FM. De radio-dj gaat vanaf januari 2017 op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond radio maken voor de zender. BNN-VARA wilde aan De Telegraaf het bedrag niet bevestigen.


Omdat het om een publieke omroep gaat waarbij het salaris (deels) door de belastingbetaler wordt opgehoest wil de Kamer dan ook opheldering van staatssecretaris Sander Dekker (Media) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken).


'Als het klopt is het vorstelijk. Dit klinkt me niet als muziek in de oren', zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven. SP-Kamerlid Jasper van Dijk: 'Dat geld is bedoeld voor programma's, niet voor presentatoren.' Hij wil weten of het bedrag klopt en welk deel door 3FM wordt betaald. Verder dringt hij er op aan dat de NPO de salarissen boven de wettelijke norm voor topinkomens openbaar maakt.


Ook VVD en PvdA zijn verbaasd over het vermeende salaris van Beelen. VVD-Kamerlid Ton Elias wil weten of het bedrag klopt en wat ondernomen gaat worden om hier wat aan te doen. 'Ik vind dat je niet te krampachtig moet doen over salarissen, maar meer dan 5 ton voor een radio-dj wordt wel erg gortig.'

 


NU.nl

Bureaus

Marketing

Economisch