Nieuw reismagazine van journalisten en fotografen

25-05-2016 (12:15) - Media

Alleen kwalitatieve longread reisverhalen mét waanzinnige fotografie. Dat is wat je vanaf vandaag kunt vinden op het nieuwste reismagazine Wideoyster.nl, een samenwerkingsverband van reisjournalisten en fotografen. Wekelijks een nieuw reisverhaal, met betalingen via Blendle. 

 
'Wideoyster is het platform, of netwerk zoals je wilt, van onafhankelijke reisjournalisten, schrijvers en fotografen,' zegt initiatiefnemer Marco Barneveld. 'Wideoyster brengt de allerbeste reisverhalen vanuit de hele wereld. We willen de lezer laten reizen zonder dat ze bewegen. We willen de zintuigen prikkelen. Maar bovenal willen we inspireren. Met goede tekst. Geweldige fotografie. Een instituut voor hen die hunkeren naar de reis, avontuur en nieuwe ontdekkingen.'
 
grenzen opzoeken
Vanaf vandaag kan de liefhebber van het betere reisverhaal wekelijks een nieuw avontuur vinden op www.wideoyster.nl. De verhalen zullen ook te vinden zijn op Blendle.com en via de nieuwsbrief van Meenemen.nl, de gratis vakantie paklijst. De lezer kan zelf kiezen of ze een verhaal interessant vinden of niet. Als ze een artikel willen lezen, hoeven ze alleen maar op de Blendle link te klikken. 'Een artikel kost via Blendle een mini-centje, met bijkomend voordeel dat je alleen betaalt wat je leest,' zegt Marco Barneveld. 'En als je het stuk niet goed vindt, kun je ook nog je geld terugvragen én krijgen. Blendle biedt veel kansen voor de kwalitatieve journalistiek. Wideoyster wil die grenzen ontdekken en onderzoeken. Ook daarin zijn we reizigers en avonturiers.'
 
Schrijver Marco Barneveld en fotograaf René Koster reizen sinds 2004 de hele wereld af. Hun werk is gepubliceerd in Panorama, Nautique, National Geographic Traveler, De Morgen (BE), Skipper (CH), Sailing (ZA), Get Lost Magazine (AU), Condé Nast Traveler (I & SP), Ignant (DE), Weather Channel (USA), Washington Post (USA), PrivatAir Magazine (USA), The Guardian (UK), Classic Sailing (UK), Sunday Times Travel Magazine (UK) etc. Marco Barneveld was daarnaast hoofdredacteur van Wintersport Magazine en MAN. Ook is hij docent Tijdschrift aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Rene Koster won twee keer een Travel Photographer of the Year award en een London Photographic Association award.
 
Naast de reportages van Barneveld en Koster zullen ook andere schrijvers, fotografen en videomakers hun werk op Wideoyster.nl publiceren. 

Bureaus

Marketing

Economisch