Nieuw VPRO-programma van Leo Blokhuis op NPO Radio 2

27-11-2015 (10:54) - Media

Leo Blokhuis komt met een nieuw VPRO-programma op NPO Radio. Vanaf zondag 3 januari om 22.00 uur is het programma te horen op NPO Radio 2. 
 
Muziek draaien die je niet elke dag, elk uur hoort. Dat is wat Leo Blokhuis verstaat onder verrassende radio. Vanaf zondag 3 januari wil hij dat gaan maken op NPO Radio 2. Met nieuwe, aansprekende muziek, die hij op zijn eigen wijze met verhalen voorziet van context. Geen hoorcolleges, maar wél die relevante informatie waardoor een single of albumtrack niet zo maar uit de lucht komt vallen.
 
Door zijn werk voor de Top 2000 a Gogo leeft bij veel mensen misschien het idee dat Leo Blokhuis rond 1980 is gestopt met luisteren naar nieuwe muziek. Die mensen kennen het zondagochtendprogramma niet, dat hij al tien jaar maakt voor webradiostation KX Radio, waar dj’s de volledige vrijheid hebben hun eigen programma samen te stellen. ‘Ik wil verrassende radio maken, die niet muzikaal is dichtgetimmerd’, aldus Blokhuis, ‘en ik wil dat ook graag doen op NPO Radio 2. De zoektocht naar nieuwe, aansprekende muziek is immers iets wat nooit stopt.’ 
 
Zijn nieuwe programma begint als de stekker uit NPO Radio 6 wordt getrokken. Hiermee komt een einde aan het programma Sweet Soul Music vol oude en nieuwe soul, dat hij zes jaar lang maakte. Maar ook voor die muziek zal hij op NPO Radio 2 een scherp oor houden.
 

 


Bureaus

Marketing

Economisch