NPO-fonds krijgt nieuwe talentregelingen

13-04-2021 (12:15) - Media

Het NPO-fonds heeft samen met de mediasector, de publieke omroepen en NPO een aantal nieuwe talentregelingen ontwikkeld. De regelingen gaan van start in 2021 en komen in de plaats van de eerdere trajecten KORT! en De Straat, die vanaf 2021 ophouden te bestaan.

De regelingen zijn de uitkomst van ruim tachtig gesprekken die het NPO-fonds in de afgelopen anderhalf jaar over talentontwikkeling gevoerd heeft met alle betrokkenen. Met de nieuwe regelingen komt het fonds, samen met de omroepen en NPO, tegemoet aan een breed gedragen wens om in te zetten op scenario-ontwikkeling voor dramaseries. De zogenoemde Serieregeling-scenario (webdrama) is de eerste talentregeling waarbij jonge makers in teams series kunnen gaan ontwikkelen.
3LAB kort
Daarnaast presenteert het NPO-fonds samen met 3LAB 3LAB kort voor korte non-fictie- en fictiefilms. De uitvoering van dit project ligt bij 3LAB. Verder kan het documentaire- en dramatalent dat al wat langer aan de weg timmert, zich nieuwe vaardigheden en werkvelden eigen maken via de Onderzoeksregeling. In 2022 volgt een regeling voor mid-length fictiefilms. Deze regeling wordt de komende periode door de omroepen en NPO uitgewerkt, en start op het moment dat het talentontwikkelingstraject De Oversteek stopt.

Documentaire
Afhankelijk van het overkoepelende documentairebeleid van NPO dat voorjaar 2021 verwacht wordt komt er nog een nieuwe talentregeling voor documentaire bij. Voorlopig blijven de talentontwikkelingstrajecten Teledoc Campus, IDFAcademy & NPO-fonds workshop en ZappDoc LAB bestaan.

Bureaus

Marketing

Economisch