Ouders van Nu strikt Laurentien

21-03-2017 (09:50) - Media

Een bijzondere gasthoofdredacteur voor het blad Naar School: Prinses Laurentien werd door de makers van Ouders van nu gestrikt om deze taak op zich te nemen. Ze bedacht het themanummer Kinderen aan het woord. 

 
Laurentien is oprichter van Missing Chapter Foundation (MCF), waaronder de Raad van Kinderen valt. Met de Raad van Kinderen denken kinderen in de basisschool leeftijd (8-12) structureel mee met bedrijven, overheidsinstanties en andere organisaties. Het themanummer Kinderen aan het woord sluit hier dus naadloos bij aan. 
 
‘Kinderen helpen ons naar onszelf te luisteren. Ze denken zuiver als een kompas en stellen zonder waardeoordeel scherpe vragen. Dat is niet alleen voor organisaties of directeuren relevant, ook voor ouders’, aldus Prinses Laurentien. 
 
Naar School is onderdeel van Ouders van nu en verschijnt vijf keer per jaar. Deze uitgave telt 148 pagina’s en geeft de kracht van jonge mensen om volwassenen aan het denken te zetten weer. Prinses Laurentien geeft zelf tips over hoe je op gelijkwaardige manier met kinderen in gesprek kan gaan. Ook vertelt ze over haar rol als ouder, haar stichting en het belang van democratie in de klas, de Raad van Kinderen, en vertelt ze over de Green school op Bali, waar de prinses een aantal jaar geleden met haar gezin te gast was. 
 
De speciale Naar School-uitgave ligt vanaf vandaag in de winkels.
 

Bureaus

Marketing

Economisch