Snapchat lanceert functie voor mentale gezondheid

23-03-2021 (11:16) - Media

Snap Inc. lanceert in samenwerking met MIND Young "Here For You", een nieuwe functie op Snapchat voor welzijn en psychische gezondheid. De functie biedt ondersteuning en hulpmiddelen aan Snapchat gebruikers die in de app zoeken naar onderwerpen gerelateerd aan psychische problemen. In verschillende video's besteedt MIND Young aandacht aan onderwerpen die momenteel relevant zijn voor de mentale gezondheid.
 
Uit onderzoek dat werd gedaan naar hoe Snapchatters en hun vrienden hun psychische gezondheid ervaren bleek dat een grote meerderheid van de jongeren worstelt met verschillende uitdagingen op het gebied van psychische gezondheid, waaronder stress, depressie en angst.
 
Here For You
Here For You is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Door in de app te zoeken naar onderwerpen als ‘piekeren’, ‘stress’, ‘anorexia’ of ‘depri’, komen Snapchatters uit bij verschillende video’s van MIND Young. De video’s verwijzen kijkers door naar de website van MIND, waar Snapchatters terecht kunnen voor hulp en meer informatie als zij psychische problemen ervaren.

Bureaus

Marketing

Economisch