5 genomineerden Politicus van het Jaar

14-12-2017 (09:22) - Mensen

Wordt het Thierry Baudet, Jeroen Dijsselbloem, Khadija Arib, Jesse Klaver of Klaas Dijkhoff? Volgende week maandag weten we wie de Politicus van het Jaar 2017 is. De stembussen zijn vanaf nu geopend.

ontwikkeling

Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel maakte de genomineerden gisteravond bekend. Rademakers: 'Het mooie van de Politicus van het Jaar vind ik dat hij of zij vaak een belangrijke ontwikkeling belichaamt die dat jaar plaatsvond. De top-5 van 2017 bevat drie kopmannen van de nieuwe generatie. Thierry Baudet haalde twee zetels in deze Kamer en zijn partij groeide dit jaar naar 17.000 leden. Ook Jesse Klaver deed iets bijzonders: hij zette GroenLinks dit jaar terug op de kaart: van 4 naar 14 Kamerzetels. Klaas Dijkhoff spreekt met zijn no-nonsense houding en gewone taal veel mensen aan. En dan Khadija Arib, de herkozen voorzitter van de Tweede Kamer. Ze houdt orde in een woelig politiek landschap en dwingt respect af. Jeroen Dijsselbloem neemt afscheid dit jaar en wordt geroemd vanwege zijn harde werk en successen als minister van Financiën en in Europa. Als hij maandag wint is dat bijna een oeuvreprijs.'

stemmen?

Stemmen op de Politicus van het Jaar kan hier en is nog mogelijk tot maandagmorgen 10.00 uur. De winnaar wordt maandag bekendgemaakt tijdens een speciale live-uitzending van EenVandaag, vanuit de Oude Zaal van de Tweede Kamer.