David Laport wint European Woolmark Prize 2017/18

18-07-2017 (21:01) - Mensen

De Nederlandse ontwerper David Laport is de Europese winnaar van de Woolmark Prize 2017/18 womenswear die vandaag werd uitgereikt in Milaan. Laport liet zich voor het winnende ontwerp inspireren door het schilderij The Big Splash van kunstenaar David Hockney, waarbij zijn kleurfascinatie werd vertaald naar een fris en modern silhouet bestaande uit 100% Merino wol.


David Laport: "Het was een onverwachte overwinning, maar ik ben vereerd om erkend te worden voor mijn vakmanschap en werk in innovatie. Mijn doel was om een ??vers en modern imago van Merino wol te creëren en ik ben blij dat dit door het beoordelingspanel werd gewaardeerd.'


forse financiële bijdrage

Uit de meest veelbelovende ontwerptalenten uit Europa krijgen beide winnaars (menswear & womenswear) een financiële bijdrage van 70.000 Australische dollar plus de kans om mee te concurreren in de prestigieuze internationale finale. Daarnaast ontvangt elke winnaar mentorondersteuning van een globaal panel van deskundigen, samen met een Woolmark-licentie.


grote finale

Voor de komende zes tot zeven maanden zullen de winnende ontwerpers - zes menswear en zes womenswear finalisten - een capsuleverzameling in Merino wol ontwikkelen die gepresenteerd zal worden aan het internationale publiek tijdens de grote finale.


De winnaars krijgen nog eens 200.000 Australische dollar en de kans om hun collectie te verspreiden via het prestigieuze internationale retailnetwerk waaronder Boon the Shop, S. Korea; Boutique 1, UAE; David Jones, Australië; de Bijenkorf, Amsterdam; Harvey Nichols, Verenigd Koninkrijk; Hudson's Bay Company, Toronto; LECLAIREUR, Parijs; mytheresa.com; ORDRE; en SSENSE.com.