De PDC World Darts Championship: hoe ziet het programma eruit?

10-12-2020 (09:31) - Mensen

Elk jaar in de maand december vindt de PDC World Darts Championship plaats dat tot het begin van het nieuwe jaar voortduurt. Het programma start op 15 december en de wedstrijden vinden plaats in Alexandra Palace in Londen. De deelnemers zijn op maandag 30 november bekendgemaakt en de loting is verricht op 3 december. Er nemen in totaal 96 darters deel aan dit WK darts. Net als vorig jaar doen er ook nu weer twee vrouwen aan het WK mee.
 

Kwalificatie voor PDC World Darts Championship

Van de 96 deelnemers hebben zich 32 spelers gekwalificeerd via rankings en qualifiers. Daarnaast hebben de 32 beste darters van de Order of Merit zich gekwalificeerd net als 32 spelers van de Pro Tour Ranking. Het programma kent sinds twee jaar een andere opzet. Dat betekent dat er geen voorrondes meer zijn, waar een aantal spelers zich dienden te bewijzen. Deze groep komt nu rechtstreeks in de eerste ronde terecht. De wedstrijden op het hoofdpodium zijn live via RTL 7 te volgen. Bekijk het programma met de dartwedstrijden vanavond en de toekomstige wedstrijden.
 

Opzet speelschema WK Darts 2021

Het opzet van het speelschema van WK Darts wedstrijden van de PDC is als volgt samengesteld. Tijdens de eerste en de tweede ronde strijden de darters om de Best of 5 sets. In de derde en vierde ronde spelen de darters tot er een winnaar is van de Best op 7 sets. Daarna volgen de kwartfinales met de Best of 9 sets gevolgd door de halve finale met Best of 11 sets. De finale vindt plaats op 3 januari 2021 met de Best of 13 sets. Op 15 december start het toernooi met drie eerste rondes en met eenmaal een tweede ronde. De 32 geplaatste spelers van de PDC Order of Merit starten namelijk direct in ronde twee. Daarom vindt er gedurende de eerste rondes op elke dag tevens een twee ronde wedstrijd plaats.
 

Deelnemende Nederlanders

Er hebben zich meerdere Nederlandse darters gekwalificeerd voor de PDC World Darts Championship. Michael van Gerwen is van de partij net als Vincent van der Voort en Jeffrey Zwaan. Ook Jermaine Wattimena, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Derk Telnekes doen mee. Dat geldt eveneens voor Martijn Kleermaker, Niels Zonneveld en Rond Meulenkamp. Michael van Gerwen is een van de prominente Nederlandse deelnemers en behoort tot de favorieten net als Peter Wright, Gary Anderson, Dimitri van den Bergh, Rob Cross, Michael Smith en Gerwyn Price.