Wereldwijven schenken de royalties van hun boek aan SheDecides

25-05-2018 (10:58) - Mensen

In Mei 2017 kwam de verhalenbundel ‘Wereldwijven, 27 portretten van grensverleggende vrouwen’ bij Van Dorp  uit. Het voorwoord werd geschreven door toenmalig minister Ploumen. Nu, een jaar later, schenken De Wereldwijven, zoals beloofd, hun royalties, een bedrag van 2000 euro, aan SheDecides.
 
 
DeWereldwijven.com is een online platform waarop ruim zestig Nederlandstalige buitenland correspondentes, verhalen en video’s over vrouwen en meisjes delen vanuit meer dan 30 landen. De Wereldwijven willen door hun ‘storytelling’ hun lezers inspireren, bewust maken en in beweging brengen om zo een verschil maken voor vrouwen en meisjes wereldwijd. Zij belichten vanuit persoonlijk perspectief maatschappelijke thema’s, leggen de vinger op de zere plek of spiegelen lokale onderwerpen aan de westerse wereld. Dewereldwijven.com is een platform waar persoonlijke, ontroerende, avontuurlijke en soms schrijnende verhalen van vrouwen en meisjes een podium krijgen.
 

Wat is SheDecides?

SheDecides.com is een wereldwijde politieke beweging opgericht na de Amerikaanse verkiezingen in 2017 door toenmalig minister Liliane Ploumen in samenwerking met Rutgers. De wereld was nauwelijks bekomen van de verkiezing van Donald Trump als president van Amerika toen hij zijn handtekening zette onder de Global Gag Rule. Het recht voor vrouwen en meisjes op de juiste geboortebeperking, goede voorlichting, zwangerschapszorg en veilige abortus behandelingen staat hierdoor enorm onder druk. Vooral meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden worden enorm benadeeld. Toenmalig minister Ploumen stak daar direct een stokje voor en richtte SheDecides op. De beweging verbindt iedereen die gelooft dat elke vrouw en elk meisje het recht heeft om zelf te beslissen over haar lichaam en op de kennis, vaardigheden, kwalitatieve dienstverlening, wetgeving en politieke besluitvorming die er aan bijdraagt de juiste beslissing zelf te kunnen maken.