Duizenden banen beschikbaar op de bekendste festivals deze zomer

10-03-2022 (11:25) - Mensen

ID&T doet namens de gehele festivalbranche een dringende oproep om deze zomer één van de duizenden beschikbare banen op de bekendste festivals van Nederland, waaronder Mysteryland, Defqon.1, Awakenings en Milkshake, te vervullen.

Nadat de campagne in 2021 moest worden stopgezet door de aanhoudende corona maatregelen en het uitblijven van de festivalzomer, doet ID&T Groep voor 2022 opnieuw een oproep aan iedereen die van festivals houdt en het leuk lijkt om op festivals te werken. Met eindelijk groen licht voor de Nederlandse festivalzomer, kunnen festivalorganisaties zoals ID&T niet wachten om bezoekers weer te mogen verwelkomen op evenementen waaronder Mysteryland, Defqon.1 Weekend Festival, Awakenings, Milkshake Festival, Decibel Outdoor Festival, Vunzige Deuntjes Festival en veel meer. Om muziekliefhebbers weer een onvergetelijke ervaring te bieden op één van de honderden festivals die jaarlijks in de zomer worden georganiseerd, hopen niet alleen ID&T Groep maar ook andere organisaties deze zomer weer te kunnen rekenen op de hulp van duizenden zomerkrachten, freelancers en vrijwilligers.
 

Tekort

In de afgelopen twee jaar, waarin het organiseren van grootschalige evenementen wegens de opgelegde maatregelen niet mogelijk was, kozen veel tijdelijke krachten voor zekerheid en daarmee een baan buiten de evenementenbranche. Zo gingen velen aan de slag in de bouw, bij de GGD als 'tester' of 'prikker' of vonden zij een andere manier om te kunnen blijven werken. Nu evenementen weer toegestaan zijn, blijkt er een groot tekort aan onder andere barpersoneel en andere horeca medewerkers, festival bouwers, beveiligers, schoonmakers, verkeersregelaars en hulpverleners om te werken op de verschillende evenementen. In 2019 werden circa 47.000 tijdelijke functies op de evenementen van de ID&T Groep vervuld door externe krachten.