Emma Schootstra gestart als Impact Venture Builder bij Enviu

28-01-2021 (16:52) - Mensen

Emma Schootstra (27) is in januari gestart als Impact Venture Builder bij Enviu. Schootstra zet zich in voor duurzame innovatie en zal bij Enviu onder andere werken aan duurzame en rendabele voedselsystemen in Nederland.
 
Na haar studies International Business Administration en Management of Innovation (Cum Laude) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, werkte Schootstra vier jaar in Londen bij Lippincott (onderdeel van Oliver Wyman) een innovatie en brand consultancy, waar zij o.a. verantwoordelijk was voor UBS, Marriott, en Capgemini. Eind vorig jaar keerde zij terug naar Nederland om haar ‘impacthart’ te volgen en werd aangenomen als venture builder bij Enviu. Hier werkt zij aan de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving door middel van innovatieve, circulaire concepten voor grote sociale en ecologische vraagstukken.
 
Schootsta werkt onder andere voor Van Lanschot, waar zij namens Enviu baanbrekende business concepten verkent die het Nederlandse voedselsysteem verduurzamen en tegelijkertijd rendabel houden.
 
In 2017 werd Schootstra gepubliceerd in Harvard Business Review met haar artikel over de impact van meditatie op creativiteit. Schootstra woont en werkt in Rotterdam.