JUMBO kondigt directiewissels aan

11-07-2018 (12:11) - Mensen

Jumbo Groep Holding kondigt een aantal nieuwe benoemingen binnen de directie van het bedrijf aan. Het gaat om wijzigingen in de bedrijfsonderdelen Buying & Merchandising, La Place en Jumbo België. 


Buying & Merchandising

Per 20 juni 2018 is Olaf de Boer bij Jumbo in dienst getreden als executive director Buying & Merchandising. Olaf de Boer heeft ruim twintig jaar retailervaring, zowel in Nederland als internationaal. Eerder was hij actief bij Ahold, AMS Sourcing, Gall & Gall en Metro Cash & Carry. Frits van Eerd: “Met Olaf hebben we iemand met jarenlange ervaring op het gebied van Buying & Merchandising in huis kunnen halen. Zijn uitvoerige kennis op het gebied van private label, vers, inkoop en assortimentsmanagement komt goed van pas bij het realiseren van onze groeiambitie.”


La Place

Managing director Bart van den Nieuwenhof heeft besloten om per 1 september La Place te verlaten. Tweeënhalf jaar na de overname door Jumbo is La Place weer volledig terug in het Nederlandse straatbeeld en werkt de restaurantketen voortvarend aan haar internationale expansie. Bart van den Nieuwenhof geeft aan dat de cirkel voor hem nu rond is en grijpt dit moment aan om zijn vleugels na zes bewogen jaren uit te slaan.  Totdat er een nieuwe managing director is benoemd, wordt La Place direct door de Raad van Bestuur van Jumbo Groep Holding  aangestuurd. Zij wordt hierin bijgestaan door Paul Bringmann, de oprichter van La Place die de restaurantketen jarenlang succesvol heeft geleid. Zijn bestaande adviseurschap voor La Place wordt de komende tijd geïntensiveerd. Vanuit Jumbo gaat ook Ralph Bertrand als executive director Formule zich nadrukkelijker bezighouden met de ontwikkeling van de La Place formule. Dit in relatie tot de ontwikkeling van de verschillende Jumbo formules waaronder de Jumbo City en Jumbo Foodmarkt.  

 

België

Per 1 september 2018 start Peter Isaac als managing director België. Hij wordt verantwoordelijk voor het opzetten van de Jumbo organisatie bij onze zuiderburen. De nieuwe managing director brengt veel kennis mee van de Belgische foodretailmarkt. Zo was hij afgelopen 14 jaar onder meer werkzaam als COO en lid van de management board bij Lidl België.