Kinderboekenschrijvers verrassen kinderen met goed nieuws

01-03-2018 (09:53) - Mensen

Verschillende bekende schrijvers van kinderboeken bezochten afgelopen woensdag scholen door heel Nederland om in de klas speciaal geselecteerde kinderen goed nieuws te brengen. Want honderden kinderen hebben de afgelopen periode gesolliciteerd om toegelaten te worden voor 'de Senaat', de spreekbuis voor de Kinderboekenjury. In elke provincie werd één kind geselecteerd.

 

De Senaatsleden gaan naast veel promotie maken voor de wedstrijd ook een juryrapport schrijven over de vijf boeken die iedereen het allerbeste vindt. Ze hebben ook een eigen prijs die ze uitreiken: de Pluim van de Senaat. Het duurt nog even voordat de prijsuitreiking is, op woensdag 27 juni. Dan maakt de Senaat de twee winnaars van de Nederlandse Kinderjury bekend.


voor kinderen en door kinderen

De kinderboekenprijs is de enige publieksprijs in de boekenwereld die door kinderen wordt bepaald en uitgereikt. De Nederlandse Kinderjury heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en ze aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Kinderen kunnen vanaf 7 maart gaan stemmen en alle kinderen die stemmen krijgen twee keer per week de speciale Kidsweek krant in de bus.