Koeweiden en Postma treden toe tot ADCN Hall of Fame

01-12-2016 (20:30) - Mensen

Grafisch ontwerpers Jacques Koeweiden en Paul Postma zijn door ADCN opgenomen in de Hall of Fame. De ADCN prijst hen voor hun uitzonderlijke creatieve bijdragen aan de ontwikkeling van advertising en design in Nederland. De toetreding vond vanavond plaats tijdens een ceremonie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. 
 

Jacques Koeweiden en Paul Postma zijn de oprichters van het invloedrijke designbureau Koeweiden Postma in Amsterdam. Met name begin jaren negentig maakten de twee furore. Hun werk voor onder andere de Photographers Association of The Netherlands (PANL), de bekende nachtclub ‘RoXY’, en Toneelgroep Amsterdam maakte indruk en leverde prijzen op, zoals ADCN Lampen, D&AD Pencils, Dutch Design Awards, European Design Awards en awards van de Art Directors Clubs en Type Directors Clubs New York en Tokyo.
 

Met de toetreding tot de Hall of Fame komen beide heren in een illuster rijtje, bestaande uit onder anderen Christian Borstlap, Max Kisman, Dick Bruna, Diederick Koopal, Johan Kramer, Matthijs van Heijningen Jr., Erik Kessels, Hans van Walbeek en Alvaro Sotomayor.
 

Richard van der Laken, ADCN co-voorzitter, roemt het duo: ‘Jacques en Paul zijn al decennialang toonaangevend in een vak dat in de afgelopen 20 jaar radicaal veranderd is: graphic design. De wonderlijke combi van de twee heren heeft denk ik ook veel betekend. De freak Jacques met de opportunist Paul. De grafische brille van J. en de motion graphic skills van P. Voor mij persoonlijk is hun meest invloedrijke werk de poster van Sam Shepard.'