Koninklijke onderscheiding voor duo dat 'Dutch Design' op de kaart zette

26-04-2018 (14:46) - Mensen

Oprichters van Droog, Renny Ramakers en Gijs Bakker, zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij kregen de onderscheiding vandaag uitgereikt door de waarnemend burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.


Ramakers en Bakker zijn oprichters van Droog en sinds 1993 zetten zij Dutch Design op de kaart. Droog is een begrip en heeft zich steeds als vernieuwer op de kaart gezet. Het designplatform maakte tentoonstellingen wereldwijd, gaf lezingen, produceerde en distribueerde producten, publiceerde boeken en heeft een winkel en hotel opgezet. Door het opzetten van Droog hebben Ramakers en Bakker Dutch Design onder de aandacht gebracht van een groot publiek. Door de inzet van Renny Ramakers en Gijs Bakker is Nederland nu een van de meest prominente spelers op het terrein van design. 

 

feest

Deze maand viert Droog zijn 25-jarig jubileum door ondermeer inMuseum Kranenburgh in Bergen een overzichtstentoonstelling te houden,  Do It Like Droog, met de bekendste producten. Van de minder bekende ontwerpen voor maatschappelijke projecten, waarvan de meeste niet zijn gerealiseerd, is bij Droog in Amsterdam een tentoonstelling See the Past and Enter the Future, nog te zien tot en met 27 mei 2018.