Korsten in nieuwe functie hoofd commerciële zaken Museum Rotterdam

18-05-2018 (14:17) - Mensen

Vera Korsten is sinds het begin van deze maand hoofd commerciële zaken bij Museum Rotterdam. Ze was eerder al hoofd marketing en communicatie, sinds november 2016 maakt ze deel uit van het managementteam.


Vera Korsten: "Museum Rotterdam is een mooi merk en een organisatie met historie, specialisten, kwaliteit en vooral mogelijkheden. Rotterdamse, maar ook nationale fondsen steunen ons al jaren in onze inhoudelijke ambities en vanwege onze vernieuwende kijk op de rol van een stadsmuseum in de samenleving. We hebben gemerkt dat ook partijen buiten de culturele sector dat waarderen. Daarom is het nu tijd om met commerciële partijen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat is voor een stadsmuseum ook verfrissend en lucratief. Deze stap komt voor mij op precies het goede moment en ik verheug me erop met mijn collega’s verder te bouwen aan een nog sterker Museum Rotterdam." 

 

nieuwe functie

De nieuwe functie is in het leven geroepen met het oog op de groeiambities van de musea Museum Rotterdam en Museum Rotterdam ’40-’45 NU (het voormalig oorlogs- en verzetsmuseum). Korstens focus gaat liggen op het aantrekken van sponsoren en het verder uitbouwen van de fondsenwerving. In de afgelopen anderhalf jaar
is Korsten al bezig geweest met het verder vergroten van de naamsbekendheid van beide musea.