Muziek-app voor kinderen met autisme door KPN en stichting Papageno

27-03-2018 (10:36) - Mensen

Op zondag 15 april lanceert KPN Mooiste Contact Fonds samen met Stichting Papageno, opgericht door Jaap en Aaltje van Zweden, een muziek-app die kinderen met autisme onderling en met hun muziektherapeut verbindt. Het Mooiste Contact Fonds van KPN, dat al 10 jaar eenzaamheid in Nederland bestrijdt, hoopt met de app ‘Team Papageno’ kinderen met autisme uit hun isolement te halen

 

Aaltje van Zweden: “Bij Papageno zien wij al jaren de mooie resultaten van muziektherapie en het blijkt een effectief middel voor kinderen met autisme om zich te ontwikkelen én contact te maken met hun omgeving. De app die we nu samen met KPN Mooiste Contact Fonds hebben ontwikkeld is hier een veelbelovende aanvulling op. Nu kunnen we meer kinderen met en zonder autisme muzikaal met elkaar in contact brengen en zo hun sociale netwerk vergroten.” Aaltje haar man, dirigent Jaap van Zweden, hebben een autistische zoon. In 1997 hebben ze de Stichting Papageno opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen middels muziektherapie. 


Hans Koeleman
, voorzitter KPN Mooiste Contact Fonds: “Sociaal contact is een eerste levensbehoefte, maar lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Papageno app is een mooi voorbeeld van hoe KPN Mooiste Contact Fonds mensen, middelen en techniek inzet om eenzaamheid te bestrijden. De verwachting is dat we in eerste instantie 150 kinderen met autisme hiermee kunnen helpen. De muziektherapie van Stichting Papageno en de app die we gaan lanceren, sluit perfect aan op waar het fonds voor staat en zich voor wil inzetten.”

 

sociaal contact


KPN Mooiste Contact Fonds werd in december 2007 door KPN opgericht met als doel: sociaal contact bevorderen voor mensen die dat nu missen. Al tien jaar brengt het fonds mensen die zich eenzaam voelen weer in contact met hun omgeving of lotgenoten. Oorzaken voor eenzaamheid zijn bijvoorbeeld ziekte, een handicap of het wegvallen van een partner. Het fonds draagt met financiële middelen, techniek en medewerkers van KPN bij aan maatschappelijke projecten. Dit jaar viert KPN Mooiste Contact Fonds het 10-jarig jubileum en is de agenda gevuld met activiteiten en projecten. De strijd tegen een sociaal isolement krijgt hiermee een extra impuls. Samen met alle vrijwilligers en andere organisaties gaat KPN Mooiste Contact Fonds de strijd aan tegen eenzaamheid.