Natascha Ritfeld nieuwe partner Whyz Executive

01-03-2022 (12:40) - Mensen

In januari startte Natascha Ritfeld als partner bij executive search- en interimbureau Whyz Executive (Whyz). Zij is de achtste partner bij Whyz en legt zich toe op het uitbouwen en verder verdiepen van de zorgpraktijk. Jarenlange ervaring op het gebied van financiële dienstverlening enerzijds en coaching in onder andere rouwverwerking anderzijds, maakt dat Ritfeld een brede kijk heeft op zowel menselijke als financiële uitdagingen in de zorg. De uitbreiding van het team geeft Whyz nog meer slagkracht bij het bouwen aan de missie om leiderschap te herontwerpen voor de 21e eeuw.

Ritfeld begon, na haar opleiding Financial Services Management aan de Hogeschool Inholland, haar carrière bij financiële instellingen waaronder American Express en Allianz Partners. Als salestrainer was zij verantwoordelijk voor het inventariseren van trainingsbehoeften en het adviseren en coördineren van trainingstrajecten. Geboeid door wat mensen bindt, verdiepte zij zich in rouwverwerking omdat dit een universeel thema is waar iedereen mee te maken krijgt. In 2015 startte Ritfeld, naast haar werk, met een opleiding tot rouwcouncelor en volgde meerdere verdiepende opleidingen over omgaan met ingrijpende gebeurtenissen en zelfzorg. In 2017 maakte zij definitief de overstap naar de zorgsector, als trainer en adviseur bij ARQ IVP. Twee jaar later startte zij haar eigen praktijk waarin – in de trainingen, het advies en de coaching – de duurzame inzetbaarheid van mensen centraal stond. In de ontwikkeltrajecten en individuele coaching die ze bood, draaide het om leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.
 

Transities in zorgsector

Ritfeld is een energieke en natuurlijke verbinder met een brede interesse en een goed inlevingsvermogen. Met haar ervaring in uiteenlopende commerciële en strategische rollen, is zij sterk in het doorgronden en motiveren van haar gesprekspartners. Vanuit haar persoonlijke interesse en jarenlange ervaring in de zorgsector, is zij vastberaden een verbindende rol te spelen voor toekomstbestendige leiders en binnen complementaire teams. Ritfeld: "Mede door de pandemie is bloot komen te liggen voor welke enorme uitdagingen de sector staat. Hoe houden we de zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk? Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en op de lange termijn te sturen, is behoefte aan visionairs met lef en een disruptieve mindset."