Waarvoor heb je een online marketing consultant nodig?

02-03-2021 (14:15) - Mensen

Online succesvol zijn en blijven is de wens van ieder bedrijf. Het is daarbij belangrijk dat je online goed vindbaar bent, zodat je doelgroep je altijd kan bereiken. Er komt een hoop kijken bij het goed uitvoeren van online marketing. Er is specifieke kennis voor nodig en er moet een flinke tijdsinvestering worden gemaakt. In dit artikel bekijken we wat de taken van een online marketing consultant zijn en wat de mogelijkheden zijn als je zo’n specialist wil aannemen.
 

Voordelen van het inhuren van een online marketing consultant

Beschik je zelf over te weinig tijd of ontbreekt het je aan de kennis om zelf aan de slag te gaan met online marketing? Dan kun je erover nadenken om een online marketing consultant in te schakelen. Een online marketing consultant is expert in zijn vakgebied en weet hoe online marketing kan bijdragen aan het online succes van je bedrijf. In dit artikel vind je meer over hoe een online marketing consultant kan helpen je bedrijf te laten groeien.
 

Strategiebepaling

Een online marketing consultant kan je op verschillende manieren helpen met online marketing. Meestal is het bepalen van een goede online marketingstrategie het eerste uitgangspunt. Hierin worden de doelen vastgelegd die bereikt moeten worden met behulp van online marketing. Ook wordt er gekeken welke online kanalen het beste kunnen worden ingezet om deze doelen te bereiken.
 

Werkzaamheden van een online marketing consultant

Afhankelijk van de gekozen strategie hebben de werkzaamheden van een online marketing consultant te maken met projectmanagement, zoekmachineoptimalisatie, online adverteren, social media en content creatie. De marketing consultant zorgt er onder andere voor dat de juiste personen betrokken raken bij deze activiteiten en dat deze zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd zodat de boodschap van het bedrijf op de juiste manier vertolkt wordt.
 

Hoe kan ik een online marketing consultant inhuren?

Er zijn verschillende manieren om een online marketing consultant in te huren. Zo kun je een extra medewerker in loondienst aannemen op het moment dat hier financiële ruimte voor is en de werkzaamheden voor langere tijd zullen moeten worden uitgevoerd. Echter dit is niet altijd de goedkoopste keuze. Er zijn verschillende, vaak goedkopere manieren om een online marketing consultant in te huren:

Uitzendbureau
Je kunt een online marketing consultant op uitzendbasis aan te nemen. Je laat dan een vacature plaatsen door een uitzendbureau. Het uitzendbureau stelt kandidaten voor en je kiest hieruit de kandidaat waar je het beste gevoel bij hebt. Dit is een goede keuze als je een werknemer voor een kortere tijd wilt aannemen.

Payroll bedrijf
Je kunt er ook voor kiezen om een werknemer onder te brengen bij een payroll bedrijf. Dit bedrijf neemt dan de juridische en administratieve plichten van je over. Het bedrijf dekt deze risico’s af door een extra bedrag boven op het salaris van de werknemer te rekenen. Deze kosten zijn vaak wel lager dan de kosten die een uitzendbureau rekent.

Freelancer inhuren
Als je een afgebakend online marketing project hebt is het ook mogelijk om een freelance online marketing consultant in te huren. Het voordeel hiervan is dat de kosten overzichtelijk zijn. Je hebt minder te maken met administratieve en juridische zaken. Samen met de freelance online marketing consultant spreek je een uurtarief af. Je betaalt de uren uit die de freelancer daadwerkelijk heeft gewerkt. Dit zorgt ervoor dat de kosten overzichtelijk blijven. Verder heb je niets te maken met sociale voorzieningen waardoor de kosten lager uitvallen. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de freelancer niet te vaak aanneemt anders kan de belasting dit zien als verkapt dienstverband.