50 genomineerden Dutch Street Art Awards

23-05-2017 (11:42) - Prijzen

Van de 330 inzendingen zijn er nog zo’n 50 genomineerden overgebleven die meedingen naar een Dutch Street Art Award. Gemiddeld zijn er vijf genomineerden in ieder van de tien categorieën. 

De awards nemen rap in populariteit toe. Het aantal inzendingen is ten opzichte van vorig jaar bijna verdubbeld. Aan juryvoorzitter Bert Hagendoorn de taak om dit met de andere juryleden terug te brengen tot een shortlist. ‘We keken vooral naar creativiteit, originaliteit, kwaliteit en techniek, maar ook naar de toepassing in de openbare ruimte. We zagen werk dat scherp inhaakt op de actualiteit of een probleem onder de aandacht brengt. Door de diverse achtergronden van onze juryleden was er gezonde discussie, maar de uitslag was unaniem’, legt Hagendoorn uit. 

Een van de opvallende genomineerden is Kamp Seedorf, dat veel lof krijgt voor het portret dat zij maakten van de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. Het leverde Kamp Seedorf een nominatie op in de categorie Best Messages: ‘Het is mooi om te zien hoe Street Art een uiting kan zijn van een gedeeld sentiment. Dit werk is ontroerend en actueel’, zegt jurylid Tracy Metz hierover.  
 
Naast gevestigde namen is er ook oog voor talent. Voor de Young Talent Award is de 21-jarige Maureen Kolhoff één van de jongste genomineerden ooit is. Kijk hier voor de volledige lijst met genomineerden.