Born05 pakt 4 Webby-nominaties

04-04-2017 (20:35) - Prijzen

‘Films hebben de Oscars, de muziek heeft de Grammy’s en het internet de Webby’s’. Zo startte Mathijs van Nieuwkerk vorig jaar zijn gesprek aan de DWDD-tafel met de toenmalige genomineerden voor een Webby Award. Dit jaar behoort Born05 tot de absolute kanshebbers op Webby-winst. Het creatieve bureau is 4 keer genomineerd.
 

iFly50 is de blikvanger met 3 nominaties. Voor Best Visual Design (Aesthetic), Best User Experience en Tourism & Leisure. De jubileumuitgave van het digitale iFly KLM Magazine is een samengestelde collectie van 50 van de allermooiste redenen om op reis te gaan met KLM. iFly50 won eerder al een Red Dot Design Award. De vierde nominatie is voor Alzheimer Nederland’s Heart Story. De korte film die werd gemaakt in samenwerking met Wefilm is genomineerd in de categorie Public Services & Activism. 
 

gaaf

Rogier IJzermans
, CEO van Born05: ‘Toen ik het hoorde kreeg ik kippenvel. Ik ben ontzettend blij voor iedereen die hieraan heeft gewerkt. Vind het ook echt gaaf om te zien dat ons digitale Nederlandse vakmanschap internationaal zo goed gewaardeerd wordt.’ 
 

De winnaars van de Webby Awards worden op 25 april bekend gemaakt.