Burgopak wint 'Award of Distinction' bij PAC Awards 2022

08-03-2022 (16:22) - Awards

Werken in de Loyalty en Gift Card sector is begrijpen dat de kaart en de verpakking de eerste fysieke touchpoints zijn van een bedrijf. Het is het eerste inzicht in het merk. Met dit in gedachten is het ontwerp voor de online banking service 'Knab' opgebouwd uit een combinatie van design tools om een onvergetelijke unboxing ervaring te creëren. Knab is een jonge online bank in Nederland die een andere manier van bankieren promoot. Hun bedrijf richt zich op digitale innovatie, menselijke service en transparante dienstverlening.

Een nauwe samenwerking tussen verpakkingsontwerpers en klant, de verpakking is een uitnodigende on-brand ervaring. Burgopak's geoptimaliseerde cabrio verpakking heeft een gepatenteerde oplossing ontworpen voor een krachtige en spannende unboxing. Door aan een lipje te trekken schuift het deksel omhoog, zodat het verborgen wordt in de verpakking, terwijl tegelijkertijd een binnenbakje naar buiten wordt geduwd om de kaart van Knab te onthullen voor een 'tadaaa!'-effect. Geproduceerd op duurzaam 300gsm Invercote Creato karton in dubbelzijdige CMYK/CMY kleuren en offset druk, geven de Spot UV en Matt AQ textuur afwerking een fris en subtiel gevoel. Het ontwerp is eenvoudig en intuïtief, terwijl het het gevoel geeft van iets 'meer' dan de traditionele bank. Met de bonus van extra branding ruimte, dit ontwerp is een uitstekende marketing tool.
 

Duurzaam ontwerp

De overstap naar een duurzaam en circulair ontwerp heeft voor dit product altijd al in de planning gestaan. Dus hoe is dit bereikt?
Holmen Iggesund's Invercote-papierkarton biedt een milieuvriendelijke oplossing. Met de platina EcoVadis-beoordeling voor duurzaamheid (die slechts 1% van de meer dan 65.000 bedrijven wereldwijd krijgt) werkt Iggesund's passie voor duurzaamheid aanstekelijk. Door het gebruik van Invercote en tot 70% minder lijm tijdens de productie, is er een aanzienlijke vermindering van het water- en energieverbruik tijdens de productie. Na de productie is het karton bovendien biologisch afbreekbaar, composteerbaar en 100% recycleerbaar.