Genomineerden Citi Journalistic Excellence Award bekend

18-04-2016 (10:29) - Awards

De vakjury van de Citi Journalistic Excellence award heeft bekend gemaakt dat financieel-economische artikelen van De Volkskrant, Het Financieele Dagblad en Trouw zijn genomineerd voor de editie 2016. De uitreiking van de 12de Citi Journalistic Excellence Award is op 22 april. 
 
De Citi journalistenprijs geeft erkenning aan journalisten die 'door voortreffelijke verslaggeving bijdragen aan een betere financiële kennis'. De drie beste financieel-economische artikelen zijn uitgekozen op basis van schrijfvaardigheid, sociale relevantie/impact en het gebruik van onderzoek en reporting.
 
genomineerd 
De jury bestaande uit voorzitter Jan Schinkelshoek, voormalig hoofdredacteur Haagsche Courant en Tweede Kamerlid; Carla Smits-Nusteling, oud CFO KPN; en Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur Volkskrant heeft de volgende artikelen genomineerd (alfabetische volgorde medium):
De Volkskrant – De biecht van derivatenman Arjan Greeven – Tjerk Gualtherie van Weezel
Het Financieele Dagblad – De Gok van de Eeuw – Bert van Dijk, Job Woudt & Jeroen Segenhout
Trouw – Rekeningen HSBC gebruikt voor illegale praktijken –  Jan Kleinnijenhuis
 

New York
De Benelux-winnaar van de Citi Journalistic Excellence Award gaat naar het 8-daags economisch en financieel seminar in New York City, dat wordt georganiseerd door de Columbia Graduate School of Journalism. Samen met vakgenoten uit andere landen krijgt de winnaar de mogelijkheid om met academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de globale economie en de financiële wereld. Verder gaat de winnaar op bezoek bij onder meer het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News.