Het Gelders Huis is BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018

21-05-2018 (18:50) - Awards

De winnaar van de 13e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar is Het Gelders Huis in Arnhem, ontworpen door Team V Architectuur, in opdracht van VolkerWessels Integraal. De architectuurprijs van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) voor ‘het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgevers en samenleving’ werd op 18 mei uitgereikt in de (te renoveren) Bijlmerbajes in Amsterdam.

Het Gelders Huis is de nieuwe naam voor het gerenoveerde Huis der Provincie, een Gesamtkunstwerk uit de wederopbouwperiode en rijksmonument, dat uitgebreid is met een moderne kantoorvleugel. In het - deels openbare - complex zetelt het provinciebestuur en werken 1200 provincieambtenaren.


Het gebouw moest het opnemen tegen acht andere genomineerden: concertzaal Musis Sacrum in Arnhem, het bezoekerspaviljoen Park Vijversburg in Tytjerk, het Stadsarchief in Delft, paviljoen Circl op de Amsterdamse Zuidas, de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, het Multifunctioneel Centrum Doelum in Renkum, Superlofts Blok Y in Utrecht en het sociale woningbouwcomplex Space-S in Eindhoven. Dat laatste project kreeg de publieksprijs, die vorig jaar naar het Stadhuiskwartier in Deventer ging.