Samenwerking VPRO en IFFR in Big Screen Award

25-11-2015 (11:37) - Awards

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en omroep VPRO hebben de jarenlange samenwerking uitgebreid met de VPRO Big Screen Award. 

 
In deze competitie, bestaande uit acht films die hun internationale première beleven tijdens IFFR, bepaalt een publieksjury welke film aan een groot publiek wordt aangeboden. 
 
geldprijs
De winnende film wordt in de Nederlandse bioscopen uitgebracht, aangekocht door VPRO en uitgezonden op NPO 2. Daarnaast is aan de award een geldprijs voor de filmmaker verbonden.
 
Sinds 2013 wordt The Big Screen Award uitgereikt tijdens IFFR. De prijs is in het leven geroepen om het uitbrengen van kwalitatieve films in de Nederlandse filmtheaters te bevorderen. 
 
IFFR werkt samen met een Nederlandse distributiepartner om de release van de winnende film te bewerkstelligen en draagt financieel bij aan de publiciteitskosten van de theatrale release. 
 
groot publiek
Nieuw is de samenwerking met VPRO, waardoor naast een release in de filmtheaters, de winnende film ook een groot publiek zal bereiken op televisie. De VPRO Big Screen Award heeft een totale waarde van 30.000 euro. 
 
Dit bedrag wordt opgesplitst in publiciteitskosten voor de theatrale release, de verkoop van de televisierechten van de film en een bedrag voor de filmmaker.
 
De winnaar van de VPRO Big Screen Award wordt bepaald door een vakkundige publieksjury. Deze wordt samengesteld door VPRO en onder meer geworven onder de bezoekers van de IFFR Previewavond op 13 januari 2016.