Shortlist SAN New Kids on the Block bekend

29-03-2018 (06:30) - Awards

Het is alweer het vierde jaar dat de Stichting SAN de verkiezing organiseert van de "nieuwe generatie" bureaus samen met de initiatiefnemers B&BA en FONK. Tijdens de jurymiddag bij B&BA in Vreeland zijn op dinsdag 27 maart de 15 Longlist kandidaten tegen het licht gehouden en besproken door de leden van de Hoofdjury SAN NKOTB 2017. Dit heeft geresulteerd in de volgende Shortlist:

 
Op alfabetische volgorde
 
Don’t Say Nothing
Hammerfest
Lijm Amsterdam
Megawatt Advertising
Phenomenons
Vertigo 6
 

Van Shortlist naar Finalist

De 6 kandidaten/bureaus van de Shortlist, presenteren zich op 8 mei voor de Hoofdjury en de SAN Vakjury. Zij kunnen gebruik maken van een coach, de volgende vakgenoten stellen hun kennis belangeloos beschikbaar: Wim Andrea, Fred Moolhuijsen en Ed Stibbe.
 

De SAN Vakjury wordt gevormd door juryleden van de Stichting Adverteerdersjury Nederland.
Gedurende deze middag wordt bekend gemaakt welke 3 bureaus doorgaan als Finalist en de uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking SAN Accenten 2017 op donderdag 31 mei in Studio 21 in Hilversum.
 

Hoofdjury

De Hoofdjury onder leiding van de onafhankelijke juryvoorzitter Guda van Noort in het dagelijks leven directeur van het SWOCC en Assistent Professor aan de UVA bestaat uit:
Winnaar voorgaand jaar: Tim van der Wiel, GOSPOOKY
Twee externe deskundigen: Rob Benjamens, B&BA en Lucy van der Helm, SIRE
Twee vanuit vakmedia: Nicolette Hulsebos, FONK en Ronald ter Voert, EMERCE
Twee SAN bestuursleden: Jasper van der Bijl, Pon en Ron Schneider, NS
Twee vanuit bureaus: Inge Ligthart, Dawn en Robert Volten, MediaMonks