H&M lanceert internationaal tweedehands platform in Nederland

02-02-2021 (10:57) - Sustainable

Het Zweedse tweedehands shoppingplatform Sellpy is vanaf nu ook te krijgen in Nederland. Op Sellpy vinden klanten kwalitatieve pre-loved fashion van verschillende merken en servicegerichte shop-ervaring, waarmee het platform duurzamer consumeren aantrekkelijker maakt. "We zijn enorm blij dat we met Sellpy nu ook in Nederland een platform aanbieden waar klanten tweedehands fashion kunnen kopen en kleding kunnen verkopen, waardoor we de levensduur hiervan verlengen”, zegt Susan Krau, country manager van H&M Nederland.
 
De overgang van lineair naar circulair gebruik van textiel is een van de belangrijkste doelen van de H&M-groep in haar werk aan een duurzamere fashionindustrie. Hierbij spelen investeringen in nieuwe bedrijfsmodellen op het gebied van verhuur, reparatie en re-commerce een belangrijke rol. Via haar investeringstak H&M CO:LAB investeert de H&M-groep sinds 2015 in Sellpy.


Circulair bedrijfsmodel

“We zijn enthousiast over Sellpy's voortdurende internationale groei, die we met onze investering en als strategisch partner ondersteunen. We geloven in de ondernemers en het team achter Sellpy en hun unieke circulaire bedrijfsmodel, dat perfect aansluit bij onze visie om volledig circulair te worden", zegt Nanna Andersen, head of H&M CO:LAB bij de H&M-groep.
 
Michael Arnör, CEO van Sellpy.“Elk kledingstuk dat op deze manier gekocht wordt bespaart grondstoffen voor onze planeet. We zijn verheugd dat we steeds meer klanten in Europa de mogelijkheid geven om te helpen fashion circulair te maken."


Meer dan 7 miljoen tweedehands kledingstukken verkocht

Het platform Sellpy is behalve in Zweden ook beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en en nu dus ook in Nederland. In de online shop vind je een aanbod van meer dan 10.000 verschillende merken. Sinds de oprichting in 2014 zijn meer dan 7 miljoen tweedehands kledingstukken verkocht, waardoor er miljarden liters water en tonnen CO2 worden bespaard.
 
Door recente investeringen is de H&M-groep uitgegroeid tot meerderheidsaandeelhouder van Sellpy.