IKEA en MUD Jeans introduceren spijkerbroekhoes voor KLIPPAN

08-04-2021 (10:29) - Sustainable

IKEA en het Nederlandse jeansmerk MUD Jeans slaan de handen ineen en introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische KLIPPAN bank. De hoezen bestaan voor veertig procent uit gerecyclede jeans en voor zestig procent uit duurzaam katoen. IKEA wil, onder andere met samenwerkingen als deze, duurzaam consumeren gemakkelijker en betaalbaarder maken.
 
De KLIPPAN bank is een klassieker die al ruim veertig jaar meegaat en kan weer nieuw leven worden ingeblazen met de nieuwe hoes. De (licht)blauwe denim hoezen zijn vanaf mei 2021 beschikbaar in alle Nederlandse IKEA winkels en op de website.
 
Duurzaam jasje
Voor de productie van de KLIPPAN hoezen worden in totaal meer dan 16.000 gerecyclede spijkerbroeken gebruikt. Per hoes zijn twee spijkerbroeken hergebruikt, waarbij de gerecyclede vezels worden gemengd met duurzaam katoen en tot garen worden gesponnen en geweven. Elke hoes bespaart bijna 27.000 liter water en heeft 67 procent lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met de standaarden in de industrie.

Ambities
IKEA bundelt de krachten met MUD Jeans om positieve impact te creëren en samen te werken aan duurzame ambities. MUD Jeans is een pionier die haar industrie radicaal wil veranderen door jeans te produceren van gerecycled denim en werd dan ook Sustainable retailer of the year van 2020-2021.

De prijs van de denim KLIPPAN hoes is € 99,-. Consumenten die twee oude spijkerbroeken bij een IKEA vestiging inleveren, krijgen 10% korting. Op die manier zorgt IKEA er samen met MUD Jeans voor dat zoveel mogelijk spijkerbroeken een nieuw leven krijgen.