The Flower Farm introduceert palmolievrije margarine light

20-09-2021 (10:31) - Sustainable

Voor veel consumenten blijft ‘light’ het belangrijkste criterium bij het kiezen van margarine. Dit blijkt uit een propositietest van MSI Consultants in opdracht van The Flower Farm. Voorheen was het nog niet mogelijk om light én palmolievrij te smeren. Het palmolievrije margarinemerk introduceert daarom nu de eerste palmolievrije margarine ‘light’ in het schap.
 
Een groot aantal consumenten kiest bewust voor ‘light’ margarines op de boterham. Wie tegelijkertijd ook graag palmolie vrij wilde smeren, had geen opties. Dat is veranderd. Vanaf heden ligt The Flower Farm palmolievrije margarine ‘light’ in de schappen waardoor consumenten zonder concessies en ‘light’ en palmolie vrij kunnen smeren.
 
Marcel van Wing, initiatiefnemer van The Flower Farm, is blij met deze toevoeging aan het assortiment. ,,Uit ons onderzoek bleek dat consumenten het smeren van light heel belangrijk vinden. Vanaf nu hoeven mensen niet meer te kiezen. Je kunt nu light smeren en palmolievrij gaan. Waarmee ook deze consumenten kunnen helpen bij het beschermen van het regenwoud.”
 
De propositietest van MSI Consultants laat zien dat veel consumenten voor light margarine kiezen in plaats van een reguliere variant. ‘Vrijwel iedereen smeert boter of margarine op brood (93%). Halvarine/light margarine geniet de grootste voorkeur (31%) en is hiermee het grootste segment. Margarine die actief het cholesterol verlaagt heeft een voorkeur van 8%. In totaal smeert 4% palmolievrije margarine.’
 
The Flower Farm is niet meer weg te denken uit het margarineschap. Onlangs bereikte het palmolievrije merk de mijlpaal van 7 miljoen verkochte kuipjes. Daarmee is reeds 280.000 kilo palmolie en dus 770.000 m2 palmolieplantage bespaard. The Flower Farm zet zich in voor behoud van het regenwoud door palmolievrije producten aan te bieden.