Force Field start opleidingsprogramma met Hogeschool Amsterdam

07-07-2016 (15:57) - Tech

Force Field, een van de grootste VR en AR studio’s in de wereld, gaat per 1 september 2016 van start met een eigen opleidingsprogramma.

 
impuls
Samen met een aantal leidende kennisinstellingen wil Force Field bovendien een impuls geven aan talentontwikkeling in Nederland. In samenwerking met opleidingspartner Hogeschool van Amsterdam zal een curriculum ontwikkeld worden dat aansluit bij de groeiende behoefte aan high level VR en AR ontwikkelaars.
 
Force Field heeft de ambitie later in het jaar een tweede vestiging van de Force Field VR School te starten. Bovendien staat Force Field open voor samenwerkingen met andere opleidingen en kondigen zij binnenkort meer partners aan.

Arthur Houtman co-founder Force Field: ‘VR en AR wordt gezien als de volgende grote revolutie in de digitale wereld. Force Field groeit hard en daar hebben we toptalent voor nodig. We willen echter ook een impuls geven aan de positie van Nederland als internationaal innovatiecentrum voor VR en AR.'
 
internationale hoofdstad
Geleyn Meijer
, domeinvoorzitter van de afdeling Digitale Media en Creatieve Industrie (DMCI) aan de Hogeschool van Amsterdam: 'Amsterdam is momenteel hard op weg om zich te positioneren als internationale hoofdstad op gebied van VR en AR, en de HvA staat daar middenin. Zo hebben we onlangs een grote onderzoekssubsidie ontvangen gericht op storytelling en content ontwikkeling voor VR, en hebben we ons als ‘pionier’ verbonden aan de VR Base op het Marineterrein. Het programma van Force Field sluit daar prachtig bij aan.'

De werving van studenten voor het Force Field programma start per 1 september 2016.