Gemeente Amsterdam reikt prijs uit aan app tegen leegstand

28-10-2016 (10:41) - Tech

Afgelopen weekend is tijdens de eerste ‘hackathon’ van het Amsterdam Dance Event (ADE) door Gemeente Amsterdam een prijs uitgereikt aan het team van Tosti Tech. Tijdens de hackathon, die was gericht op de dance-scene, ontwikkelde zij de ‘leegstand activator’, een applicatie die helpt om invulling te geven aan leegstand in de stad.


In Amsterdam staan meer dan vijfhonderd panden leeg. Veel van deze panden zijn geschikt voor tijdelijke invulling en kunnen goed worden ingezet door feestorganisaties. De ‘leegstand activator’ levert alle benodigde informatie over de locatie, de buurt en geeft zelfs een geschatte omzet voor een evenement. Met deze informatie kan de eigenaar van het pand makkelijker worden overtuigd om de locatie te verhuren.


Tosti Tech werd met dit concept gekozen door de Gemeente Amsterdam als prijswinnaar binnen de challenge “Events & The City”. De prijs werd uitgereikt door Eelke Jager van Datalab. Het idee werd gekozen vanwege de originaliteit en directe toepasbaarheid op de stad.