Join trekt groeikapitaal aan om Europese markt te veroveren

13-12-2017 (09:04) - Tech

Het influencer-marketingplatform Join heeft een investering opgehaald bij Airbridge Equity Partners. Met de kapitaalinjectie wil het bedrijf de Europese markt veroveren en de Artificial Intelligence die aan het platform ten grondslag ligt verder doorontwikkelen.
 

Join is nu nog vooral actief in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar heeft grootse uitbreidingsplannen. Paolo Martorino, oprichter en CEO van Join: “Om onze sterke positie te behouden, moeten we voorop blijven lopen. Met deze investering kunnen we sneller stappen zetten over de grens. Zo kan Join een leidende rol innemen op het gebied van influencer marketing in heel Europa.” Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om het team uit te breiden, sneller merken en influencers aan te haken, en op hoge snelheid technologische innovaties toe te passen, waaronder AI. 
 

sneller nieuwe technieken toepassen

De Nederlandse start-up biedt bedrijven en marketeers een compleet online platform waarmee ze influencers op een gebruiksvriendelijke manier kunnen activeren en monitoren. “Met dit groeikapitaal kunnen we op nog grotere schaal innoveren en inzetten op data-integratie en AI”, zegt Edwin Knip, CTO bij Join. “Zo kunnen we niet alleen ons platform optimaal laten werken, maar ook steeds sneller nieuwe technieken toepassen.” Op dit moment analyseert het platform onder andere content van influencers en maakt het volautomatisch een match tussen merken en influencers. “Straks kunnen we via machine learning ook de persoonlijkheid en stijl van influencers leren kennen en integraties maken met visual searching.”
 

Airbridge Equity Partners is een investeerder met internationale expertise op het gebied van investeringen en management in digital marketing, marketplaces, SaaS, technologie en e-commerce. Met het groeikapitaal spreekt het bedrijf zijn vertrouwen in de ambities van Join uit. De investeerder concludeert dat Join in het landschap van influencer marketing onderscheidend is. Join geeft als enige platform de opdrachtgevers niet alleen een complete tool om de juiste influencers te selecteren en contracteren maar ook campagnes te lanceren en de campagne resultaten te monitoren. Een zeer innovatief en volwassen oplossing in een nog jonge markt. Het minderheidsbelang moet ertoe bijdragen dat Join in 2020 Europees marktleider is. 
 

over Join

Join Marketing is een AI-influencer-platform dat merken en influencers bij elkaar brengt door middel van slimme technologie. Join heeft als doel om authentieke en relevante samenwerkingen mogelijk te maken. Het bedrijf verbindt merken inmiddels met ruim 15.000 influencers die samen een bereik hebben van een half miljard mensen in tientallen markten. Het platform is in 2017 opgericht door entrepreneurs Paolo Martorino en Edwin Knip en is ondertussen actief in meerdere Europese landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.