Kieskeurig.nl Tech Trends 2016

11-08-2016 (14:35) - Tech

In de data van productvergelijker Kieskeurig.nl worden regelmatig opvallende consumententrends gepeild. Ook als het gaat om ‘zomerartikelen’. Kieskeurig.nl zet een aantal zomerstijgers en –dalers op een rij. Opvallend is dat mannen tijdens de zomermaanden massaal op zoek gaan naar verzorgingsproducten. In de maand juli werd er bijna 50 procent meer gezocht op trimmers en scheerapparaten dan de maand ervoor. 
 
portable dvd-speler 
Mannelijke verzorgingselektronica zijn niet de enige zomerse producten die de afgelopen maand op Kieskeurig.nl een flinke stijging laten zien. Zo is ook de portable dvd-speler nog steeds in trek. Met name bij gezinnen die voor hun vakantie naar Zuid-Europa urenlang in de auto moeten zitten. In juli oriënteerden zo’n 50.000 Nederlanders op zo’n portable dvd-speler op de vergelijkingssite, maar liefst 147 procent meer dan de maanden ervoor.
 
meer e-readers 
Onder de stijgers is onder meer ook de e-reader te vinden. Ideaal voor mensen die de tijd op de camping of bij het hotelzwembad het liefst doorbrengen met een goed boek. Kieskeurig.nl noteerde in juli 92.000 bezoekers die specifiek naar dit product op zoek waren, een stijging van 31 procent ten opzichte van eerdere maanden. Verder blijken dit jaar ook weer de fietsdrager (23 procent meer) en de dashcam (plus 18 procent) populaire zomerartikelen.
 
ventilatoren
Wat verder nog opvalt: Nederland zette dit jaar al vroeg in op een zoektocht naar airco’s en ventilatoren. De verkoelingsapparaten waren dit jaar eerder in trek dan in 2015. Dat heeft zeer waarschijnlijk te maken met de warme dagen die in mei werden gemeten. De zomer van 2016 diende zich daarmee een paar weken eerder aan dan een jaar geleden. 
 
flatscreens
Dalers zijn er natuurlijk ook. Opvallend daarbij is de belangstelling voor grote televisies en flatscreens. Die was deze zomer minder dan andere jaren waarin een groot voetbaltoernooi werd gespeeld. Dat heeft zeer waarschijnlijk alles te maken met het ontbreken van het Nederlands elftal op het EK voetbal in Frankrijk. Ten opzichte van de succesvolle WK-zomer van 2014 scheelt de belangstelling voor televisies tientallen procenten.