Nieuwe Blackberry Android Smartphone komt eraan

27-07-2016 (12:45) - Tech

Blackberry heeft haar tweede nieuwe Blackberry Android Smartphone aangekondigd. De Neon DTEK50, zoals de smartphone heet, zou de meest veilige mobiele telefoon op de markt zijn.
 

De nieuwe Blackberry Android Smartphone heeft een 5.2 inch scherm, drie gigabyte werkgeheugen en een dertien megapixel camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde heeft de Neon Dtek50 een acht megapixel camera inclusief flits.Verder draait de telefoon op het Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem.
 
De naam DTEK voor de smartphone is afkomstig van de DTEK software dat doorgaans gebruikt wordt om virussen en andere veiligheidsproblemen van Android smartphones te weren. Mocht er iets verdachts op je telefoon aanwezig zijn dan doet het middels deze software direct melding van, waarop je over kunt gaan op actie.
 
Blackberry zelf zegt dat de nieuwe Blackberry Android Smartphone vanwege deze DTEK software, in combinatie met de technologie die gebruikt werd voor de Blackberry 10 ontzettend veilig is. Daarnaast is het bedrijf van plan veel updates te geven waarmee de veiligheid gegarandeerd blijft.
 
Eerder meldde Blackberry al dat het in de nabije toekomst drie smartphones uit zal brengen. De DTEK50 is daar dus de eerste van. Hoewel de nieuwe Blackberry Android Smartphone geen toetsenbord heeft, is het niet uitgesloten dat deze in een ander model zijn terugkeer maakt.

XGN