Pokémon hype over hoogtepunt heen

23-08-2016 (11:44) - Tech

De zomerhype van 2016 lijkt alweer voorbij, bericht Emerce. Na een maand zijn veel spelers alweer uitgekeken op Pokémon Go.
 

Analisten van Axiom Capital Management constateren dat het aantal dagelijks actieve gebruikers snel daalt, ook wordt er per dag minder tijd aan het spel besteed. Ook het aantal downloads neemt af. De analisten baseren zich op data verzameld door Sensor Tower, SurveyMonkey en Apptopia.
 
In de VS speelden op het hoogtepunt 40 miljoen actieve gebruikers dagelijks Pokémon Go. Veel van die spelers brachten minder tijd door in Facebook, Instagram en Snapchat. Nu besteden ze weer meer tijd aan deze activiteiten.
 
In Nederland speelden volgens Mobielkopen.net op 15 juli 1,3 miljoen mensen Pokémon Go en een week later op 22 juli waren dat er al 2 miljoen. Vooral in Flevoland sloeg het spel aan. Een maand na introductie is ook in Nederland het aantal gebruikers significant gedaald.
 
Pokémon Go was echt een seizoensgebonden hit: om de virtuele monstertjes te vangen moest je de deur uit. Verder dan je achtertuin. In de winter zou de impact van het spel minder groot zijn geweest.