Re:Software wint Hackathon 2016

13-12-2016 (15:16) - Tech

De Find It-app waarmee je gestolen voorwerpen kunt opsporen, heeft ontwikkelaar Re:Software de overwinning opgeleverd bij de Dutch Open Hackathon 2016. De app werd door zowel publiek als jury als winnaar uitgeroepen.
 
Find It
Met de app kun je bijvoorbeeld een verloren sleutel, fiets of horloge opgeven, samen met de locatie waar het voorwerp (vermoedelijk) zoek is geraakt. Andere gebruikers van de app kunnen vervolgens naar het voorwerp op zoek gaan. De keuze van de jury viel op de Find It-app vanwege het praktische gemak, maar ook omdat het team diverse data en technieken heeft gecombineerd. Zo maakte Re:Software gebruik van API's van de Politie, Geodan en PostNL.
 
Hackathon
Tijdens het Dutch Open Hackathon-weekend werkten 53 teams aan de ontwikkeling van toepassingen op basis van data die beschikbaar werd gesteld door de Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Group. Aan het evenement deden 276 developers uit binnen- en buitenland mee. Het thema van dit jaar was Data + Connection = Services. 
 
data 
Jordi van der Hek, teamlid van Re:Software: ‘We hadden al vrij snel duidelijk dat we een lost-and-found-app wilden ontwikkelen. Daarbij hebben we bewust zoveel mogelijk verschillende datasets gebruikt voor onze app. Het leuke van de Dutch Open Hackathon is namelijk dat je data tot je beschikking hebt van organisaties die normaal niet met elkaar samenwerken. Met onze app willen wij die verschillende partijen met elkaar verbinden.’