Start Path programma Mastercard zoekt startups

20-09-2016 (11:59) - Tech

In het kader van het Start Path programma is Mastercard op zoek naar Nederlandse startups die hun onderneming willen uitbouwen door samenwerkingen aan te gaan. Het Start Path programma richt zich op innovatieve ondernemers die zich dagelijks bezighouden met het ontwikkelen van 'de technologie van morgen'.
 
Het gaat hierbij om technologieën als artificiële intelligentie, FinTech, Big Data en blockchain technologie. De geselecteerde startups krijgen toegang tot Mastercards operationele expertise, netwerk en API’s en ze kunnen hun nieuwe technologische ideeën testen via een intern pilotprogramma.
 
Het Start Path programma werd opgericht in 2014. De afgelopen twee jaar werkte Start Path samen met 90 verschillende bedrijven verspreid over 24 landen. Mastercard heeft met 20% van de deelnemende bedrijven een pilotproject kunnen opstarten, ook heeft het bedrijf in veel gevallen geïnvesteerd in betreffende startups.
 
Elk kwartaal selecteert Mastercard Start Path nieuwe startups die gedurende zes maanden kunnen deelnemen aan een virtueel project. Inschrijven voor het volgend kwartaal is mogelijk tot en met 11 oktober via www.startpath.com. De geselecteerde ondernemingen mogen hun idee presenteren in Miami en wanneer zij worden gekozen, mogen ze vanaf januari 2017 deelnemen aan het programma.