Justfulfilment wil concurrentieslag ontketenen

18-01-2017 (09:46) - Toeleveranciers

Zelf de intake van je goederen doen en afleveren bij het ‘Just Intake Point’ van Justfulfilment in Oosterhout. Volledige fulfilment in Nederland voor slechts €3,95. Dat zijn de kenmerken van de nieuwe service die Justfulfilment aan webshops biedt.


'We zien dat met name de kleine tot middelgrote webshops de beslissing om een fulfilment organisatie in te schakelen blijven uitstellen. Deels omdat zij zelf de controle op de intake willen houden, deels vanwege de voor hen hoge kosten voor fulfilment. Daar hebben we nu een oplossing voor. Tegen een marktverstorende prijs', zegt Edwin van der Ham, directeur van Montapacking dat Justfulfilment als een zelfstandige business unit lanceert op de WebWinkel Vakdagen.


Kleine tot middelgrote webshops doen doorgaans graag zelf de intake van hun goederen, want goede controle blijkt maar al te vaak een noodzaak. Door de afname van minder grote aantallen worden vaak afspraken (over bijvoorbeeld het plaatsen van de juiste barcodes) door de leverancier niet of niet helemaal nagekomen. Door dit zelf in de hand te houden, houdt de webshop een foutloze start van het proces in eigen hand. Vervolgens levert men de goederen zelf aan bij het ‘Just Intake Point. Daar wordt alles gescand en in het systeem van Justfulfilment ingevoerd. De goederen kunnen tussen zeven uur ’s ochtends en middernacht aangeleverd worden

Daarna zorgt Justfulfilment met de kennis en expertise van het moederbedrijf Montapacking voor optimaal fulfilment. Klanten van de webshops kunnen tot middernacht hun bestellingen plaatsen; uitlevering vindt dan de volgende dag plaats. 'Korte levertijden verhogen de klanttevredenheid en verlagen veelal het retourenpercentage', weet Van der Ham. Standaard verpakkingen met een maximaal formaat van 600x400x200mm worden via Justfulfilment bezorgd voor een uiterst lage, vaste prijs van €3,95 per pakket. 'Met deze extreem goedkope combinatie van optimaal fulfilment en eigen inlevering van standaardpakketten bieden we een geheel nieuwe dienst aan die de markt zal openbreken', aldus de initiatiefnemer.