Nederlands Buzzcapture opgenomen in top 10 beste tools wereldwijd

30-09-2016 (13:03) - Toeleveranciers

De Brand Monitor van Buzzcapture is voor de tweede keer verkozen als één van de tien beste internationale social media monitoring tools wereldwijd. Zij zijn hiermee als enige Nederlandse tool opgenomen in de top 10.


Het Zwitserse media-onderzoeksbureau Goldbach Interactive onderzocht 180 social media monitoring tools en destilleerde daar een top 10 uit. Vorig jaar werd het Amsterdamse softwarebedrijf Buzzcapture voor het eerst in de top 10 opgenomen. Door mee te groeien in de internationale markt en sterkte ontwikkeling op development gebied heeft Buzzcapture de top 10 notering vast weten te houden.


In de reputatie analyse tool (Brand Monitor) van Buzzcapture komt data samen van social media (bijvoorbeeld Twitter, Youtube, Facebook, Instagram en Pinterest), interne social media als Yammer, blogartikelen, nieuwsartikelen, berichtgeving van fora en ook offline berichten als tv en radio. Op deze manier zijn reputatiemanagers en communicatiespecialisten altijd op de hoogte wat er online en offline over merken of branches wordt gezegd en door de extra statistieken als bereik, geo-data, influencer marketing en mediawaarde biedt de tool een complete overview op mediagebied, wereldwijd.