SHAKE biedt jong talent de kans die het verdient

12-01-2017 (13:24) - Toeleveranciers

Let’s SHAKE things up. Stichting SpinAwards lanceert een programma dat jong talent op hoog strategisch niveau laat werken aan innovatieprojecten bij organisaties. Uitdagende vraagstukken waarbij deze organisaties een frisse innovatie goed kunnen gebruiken. Vraagstukken die voor opschudding kunnen zorgen dus. 
 
SHAKE komt uit de hoge hoed van onder andere Stephan Fellinger, bestuursvoorzitter Stichting SpinAwards. Hij ziet in jong talent dé oplossing voor bedrijven die een digitale transformatie ondergaan. ‘Jonge talenten kunnen een grote bijdrage leveren door mee te denken over belangrijke vraagstukken en door organisaties te helpen met de veranderende mentaliteit die nodig is om de komende jaren succesvol te zijn. We shaken de boel letterlijk door elkaar: deelnemende organisaties gaan in de leer bij jonge talenten’, aldus Fellinger.
 
In de eerste editie van SHAKE worden net afgestudeerden en laatstejaars studenten in de gelegenheid gesteld om samen te werken aan innovatieprojecten bij RTL en DELA. De toptalenten werken samen in multidisciplinaire teams van vijf personen en worden bijgestaan door topspelers uit hun vakgebied, zo krijgt hun carrière een mooie kickstart.
 
Fellinger hoopt met SHAKE een mentaliteitsverandering teweeg te brengen: ‘Traditioneel zien we de meester-leerling filosofie, waarbij de ervaren generatie de jonge generatie leert en coacht. We leven nu in een wereld waar jonge talenten en ervaren professionals van elkaar kunnen en moeten leren: een mentaliteit op basis van gelijkwaardigheid. Een mentaliteit van openstaan voor nieuwe inzichten, ongeacht je leeftijd of ervaring. Alleen door samen te werken en te mixen komen we tot nieuwe inzichten en oplossingen. En dat is precies wat wij doen met SHAKE.’
 
Alle studenten in het laatste jaar van hun opleiding en pas afgestudeerden kunnen zich nu aanmelden voor SHAKE. Na aanmelding ontvangen deelnemers een uitnodiging voor de selectiedag.