Stimuleringsfonds presenteert talent op Dutch Design Week

22-09-2016 (14:01) - Toeleveranciers

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteert tijdens de Dutch Design Week 2016 het werk van 32 jonge talentvolle ontwerpers in de tentoonstelling In No Particular Order. De tentoonstelling is van 22 t/m 30 oktober te vinden op de 8e verdieping van het Veemgebouw in Eindhoven.
 
In No Particular Order is de derde editie van de jaarlijkse talentenpresentatie, gecureerd door Agata Jaworska. De ontwerpers zijn afkomstig uit alle disciplines van de creatieve industrie en geselecteerd door een onafhankelijke commissie. Zij ontvingen van het Stimuleringsfonds een jaar lang een werkbeurs voor hun artistieke en professionele ontwikkeling. De resultaten hiervan lopen uiteen van product, mode- en textielontwerp tot architectuur, e-cultuur en grafisch ontwerp, en van installaties, performances, film tot publicaties.
 
De vraag die curator Agata Jaworska dit jaar centraal stelt is hoe opkomende ontwerpers hun praktijk organiseren en wat het betekent om een ontwerppraktijk hebben. Jaworska: ‘Ik vind het interessant om te onderzoeken hoe ontwerpers hun werkcondities vormgeven. Tot op welke hoogte volgen zij de gebaande paden in het opzetten en voeren van een praktijk? Waarom werken ze hoe ze werken? Welke locaties en samenwerkingen kiezen ze en wat kunnen we leren van hun werkwijze? En hoe gaan zij de relatie met publiek aan?’ 
 
Meer info over het stimuleringsfonds vind je hier.
 
credits
Initiatiefnemer tentoonstelling: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Curator: Agata Jaworska
Conversaties en programma: Rana Ghavami
Grafisch ontwerp: Studio Remco van Bladel (Remco van Bladel en Beau Bertens)
Productie tentoonstelling: Bendewerk