Financieel Nieuws

Meer vertrouwen in coöperatief ondernemen

Meer vertrouwen in coöperatief ondernemen 17-04-2012 -
Er is meer vertrouwen in coöperaties dan in bedrijven die door externe aandeelhouders gestuurd worden, zo blijkt uit een poll die Vereniging Achmea afgelopen week op haar Facebook pagina plaatste. Meer dan 10.000 Nederlanders gaven hun stem. Hiervan gaf bijna 80% aan meer vertrouwen te hebben in coöperaties. 
 
Uit de dialoog die Vereniging Achmea via sociale media voert blijkt verder dat een groeiend aantal ondernemende klantleden belangstelling heeft voor de coöperatieve ondernemingsvorm. Daarom organiseert Vereniging Achmea op 26 april aanstaande een themabijeenkomst die toegankelijk is voor iedereen die meer wil weten over nieuwe manieren van samenwerken.
 

In deze tijden van crisis staat coöperatief ondernemen weer volop in de belangstelling. De Verenigde Naties hebben het jaar 2012 zelfs uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Coöperatie. Een coöperatie is een rechtsvorm die als doel heeft stoffelijke belangen van de leden te bevorderen. Coöperaties worden niet gestuurd door externe aandeelhouders, maar door leden. Zodoende kunnen coöperaties antwoorden bieden op de problemen van de huidige tijd: economische recessie, duurzaamheid en het verdwijnen van het vertrouwen van consumenten (met name in de financiële sector). De centrale vraag van de themabijeenkomst 'Samen sterk! De kracht van coöperatief ondernemen' is dan ook: 'Wat kan de meerwaarde zijn van een coöperatieve ondernemingsvorm in de huidige tijd'? 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureau Nieuws pagina

Bureau Nieuws

RSS feed van de Media Nieuws pagina

Media Nieuws

RSS feed van de Marketing Nieuws pagina

Marketing Nieuws