Financieel Nieuws

Zakelijke websites 35% langer bekeken

Zakelijke websites 35% langer bekeken 30-05-2012 -
Al meerdere jaren meet WebAds via een grootschalige Visibility onderzoek haar netwerk door op contactduur en zichtbaarheid van de reclame-uitingen. Ook dit jaar heeft WebAds dit onderzoek binnen haar netwerk uitgevoerd. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de kwaliteit van de online campagnes te verbeteren.
 
Het onderzoek laat zien dat zowel het type site en het tijdstip van de dag invloed hebben op de contactduur met een onlinepagina. Zo worden de pagina’s binnen het Business & Finance segment zo’n 35% langer (55 seconden) en daarmee ook intensiever bekeken dan overige sites. Ook het tijdstip van de dag van invloed op de tijd dat men een pagina bekijkt. ’s Nachts worden pagina’s het langst bekeken; de duur is daar gemiddeld 7% langer. Met minder afleidingen wordt er op dit tijdstip dus meer tijd genomen om een pagina te lezen. Alle elementen die bij het samenstellen van de campagne kunnen worden meegenomen.
 

Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde waste - het niet zichtbaar zijn van reclame-uitingen - bij zogenaamde performance websites 60% hoger is dan bij  redactionele Umfeld titels. De zichtbaarheid van online-uitingen verschilt dus echter enorm waardoor het moeilijk is generalistische conclusies te trekken. De visibility is sterk afhankelijk van de type site, het formaat en positie op de pagina. 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureau Nieuws pagina

Bureau Nieuws

RSS feed van de Media Nieuws pagina

Media Nieuws

RSS feed van de Marketing Nieuws pagina

Marketing Nieuws