Marketing Nieuws

Zweeds retailconcept naar Nederland

Zweeds retailconcept naar Nederland 23-04-2012 -
Het Zweedse retailconcept Weekday opent in augustus zijn deuren aan het hoofdstedelijke Rokin. Het verhaal van Weekday begint in een kelder in een buitenwijk van Stockholm, met een piepkleine winkel genaamd Weekend. Het verkocht skinny jeans aan iedereen die de winkel konden vinden en was alleen in de weekends geopend. 
 
Weekday heeft zich voortdurend ontwikkelt en telt op dit moment zes verschillende projecten: MTWTFSS WEEKDAY, Cheap Monday, MTWTFSS WEEKDAY COLLECTION, Weekday Vintage, Weekday Collaboration en Weekday Storemade. 
 

Het eerste thuis voor Weekday in Nederland wordt gehuisvest in een imposant gebouw aan Rokin 84, het vroegere onderkomen van prins Hendrik der Nederlanden, gebouwd in 1883. De winkel omvat drie verdiepingen, het interieur wordt ontworpen door het Berlijnse architectenduo Pierre Jorge Gonzalez en Judith Haase. Zij omschrijven hun no-nonsense benadering van het Weekday-winkelconcept als functioneel en modern. Alledaagse materialen en een vernieuwend gebruik van licht onderstrepen het bijzondere ontwerp. 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureau Nieuws pagina

Bureau Nieuws

RSS feed van de Media Nieuws pagina

Media Nieuws

RSS feed van de Financieel Nieuws pagina

Financieel Nieuws