Alleen Nederlandse quinoa bij La Place

08-10-2015 (13:58) - Marketing

13.20 uur - La Place gebruikt voortaan alleen nog maar lokaal geteelde quinoa uit Nederland. Deze quinoa is volgens de keten niet alleen pesticide-vrij, maar wordt ook geteeld op een gezonde bodem. 
 
Door de sterk toegenomen vraag is er volgens La Place sprake van massaproductie in Zuid-Amerika, waar quinoa traditioneel geteeld wordt. Deze manier van telen put de grond uit. Ook wordt er gebruik gemaakt van pesticiden, dit zijn middelen om organismen die schadelijk zijn voor de gewassen te bestrijden.
 
In 2014 is de Dutch Quinoa Group, waar La Place haar quinoa van afneemt, gestart met veertien Nederlandse quinoa-telers. Omdat de productie zo goed ging, is het aantal telers dit jaar uitgebreid tot vijfenveertig. De telers worden begeleid door de experts van de Dutch Quinoa Group en gebruiken geen pesticiden. In Nederland  wordt hier, in tegenstelling tot in Zuid-Amerika, streng op gecontroleerd. Omdat er lokaal geproduceerd wordt, is de keten kort en wordt de beste kwaliteit gegarandeerd. 
 

Ook is het verwerkings- en distributieproces volledig in handen van de Dutch Quinoa Group. De quinoa wordt gezaaid in maart en geoogst in augustus en september. Vervolgens wordt de quinoa gedroogd en worden eventuele plantresten verwijderd. Tenslotte wordt de quinoa vervoerd naar de verpakker en vervolgens gedistribueerd.  


Bureaus

Media

Economisch