HAK zoekt pottenkijkers

08-06-2017 (18:22) - Marketing

Groenten uit pot zouden minder gezond zijn dan verse groenten, alle vitamines en mineralen verdwijnen tijdens de bereiding, ze bevatten conserveringsmiddelen en onnodig toegevoegd suiker en zout. Dit is een greep uit de vooroordelen die rondgaan over groenten in pot.


het echte verhaal

HAK wil het echte verhaal over groenteconserven laten zien en zet de deuren open voor een grote groep consumenten om letterlijk te komen ‘pottenkijken’.  


kritische consumenten

HAK is op zoek naar pottenkijkers. Naar nieuwsgierige en kritische consumenten die met eigen ogen willen zien hoe de groenten van HAK van het land op het bord belanden. Zij mogen bij de groentefabrikant komen ‘pottenkijken’ en zo het verwerkingsproces van a tot z meemaken. Van de oogst op het land tot het wecken van de groenten in de fabriek.


gebrek aan kennis

Het laten zien van de feiten is hard nodig aldus Nicole Freid, directeur marketing en innovatie van HAK. “We merken dat consumenten nog niet alles weten over groenten in het algemeen en in het bijzonder over wanneer en hoe ze geteeld en geoogst worden, en hoe ze daarna in onze fabriek via een zorgvuldig proces van wecken in onze glazen pot terechtkomen waardoor ze vervolgens lang bewaard kunnen worden. Het gebrek aan kennis weerhoudt consumenten er soms van om vaker groenteconserven te eten terwijl het nu juist een makkelijke en lekkere manier is om aan je dagelijkse portie groenten te komen.”

Het Voedingscentrum adviseert mensen dagelijks minimaal 250 gram groenten te eten. Uit de Voedselconsumptiepeiling 2012-2016 van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt echter dat wij Nederlanders maar de helft gemiddeld eten (127 gram). Freid: “Onze groenten komen bijna altijd van dichtbij (binnen een straal van 125 km rondom de fabriek), worden met zorg geteeld, zijn enkel door middel van wecken (verhitting en vacuüm) lang houdbaar gemaakt, en bevatten daarom geen conserveringsmiddelen. Ook is de perceptie over hoeveelheden toegevoegd suiker en zout niet juist. Daarmee zijn groenten in pot een goede, duurzame en gezonde manier om meer groenten te eten.”

boneneters
HAK laat weten er geen enkel probleem mee dat groente- en boneneters bij ons een dagje pottenkijker zijn. We zijn trots op hoe we onze producten maken en waar ze vandaan komen – dat laten we graag zien!” zo zegt Freid uitnodigend.

 www.hak.nl/pottenkijkers


Bureaus

Media

Economisch