Hemelswater wint innovatieprijs Horecava

16-01-2017 (11:20) - Marketing

Het idee kwam toen hij aan het experimenteren was met bierbrouwen terwijl het regende. Bij het brouwen van bier is veel water nodig. 'Waarom kan dat niet van regenwater?' aldus Joris Hoebe. Hij richtte Hemelswater op samen met vier vrienden en afgelopen week kregen hij en zijn mede-ondernemers een innovatieprijs voor zijn bier op Horecava.


Voor één liter bier is tijdens het brouwproces zo’n drie à vier liter water nodig. Contact met brouwerij De Prael resulteerde in het eerste biertje, Hemelswater: Code Blond. 

In Amsterdam wordt het water vooralsnog opgevangen bij drie locaties in de hoofdstad en vervolgens vervoerd naar de brouwerij. Maar Hoebe is nu bezig om bij andere locaties tonnen neer te zetten om regenwater op te vangen.

Vorig jaar werd er zo’n 15.000 liter bier gebrouwen en verkocht voor Hemelswater. 


NU.nl

Bureaus

Media

Economisch